Google zarada na primeru Autoritativnog sajta od 2200 stranica

Evo naše glavne inspiracije, koja je na nas najviše uticala da udjemo u ceo projekat. Prikazacemo Vam realne primere kako Google zarada može doneti dosta novca. Možda ce i Vas navesti da rad od kuce preko interneta shvatite kao mogucnost da promenite Vašu finansijsku situaciju. Da radite za svetsku kompaniju Google i da zaradjujete novac ravnopravno sa Amerikancima, Englezima... Da moguce je.

Glavna inspiracija da zapocnete rad od kuce preko interneta

Xfactory tim je nastavio istraživanja i eksperimente Robinsona o Google zaradi i napravio dva alata koji mogu mnogo da: Vam omoguce rad od kuce preko interneta, ubrzaju posao oko objavljivanja na internetu, povecaju broj posetilaca na sajtu, naprave od Vas autoritet na internetu i ucine da Vaša Google zarada bude maksimalna. Ti alati su Adsense portal i Seo Manager. Evo naše glavne inspiracije, koja je na nas najviše uticala da udjemo u ceo projekat. Možda ce i Vas navesti da rad od kuce preko interneta shvatite kao mogucnost da promenite Vašu finansijsku situaciju. Da izadjete iz loše poslovne klime koja vlada u ovom regionu i pocnete da radite za svetsku kompaniju Google i da zaradjujete novac ravnopravno sa Amerikancima, Englezima... Da moguce je.

Da li je bolji jedan Veiki autoritativan sajt, ili mnogo malih mikro sajtova

U januaru 2008. Robinson je zapoceo rad na autoritativnom sajtu iz oblasti zdravlja i ishrane. U martu mesecu (samo 12 nedelja kasnije) je postigao da mu Google zarada bude 35$ dnevno. Ostao je da radi na tom projektu još godinu dana i dostigao zaradu od 100$ dnevno. Onda je prekinuo rad na ideji jakog autoritativnog sajta i probao sa strategijom: Google zarada na mikro sajtovima.
Dobro je kad nastavljaš istraživanja nekog ko je stalno želeo da eksperimentiše, želeo više, želeo da nadje neki drugi možda bolji nacin. Da ne moraš sam da radiš, na primer godinu dana, na nekom projektu i onda shvatiš da to nije pravi put i da tako ne ide. Dakle Robinson je u aprilu 2008. krenuo da pravi seriju malih sajtova i napravio ih je 40. Ta strategija se omogucila letenje ispod radara i jedno vreme je davala dobre rezultate. A onda je Google ponovo napravio izmene u svom algoritmu kako indeksira sajtove i sve se promenilo. Google je dao jasnu prednost velikom autoritativnom sajtu a ovi mali sajtovi su poceli da budu manje vidljivi u pretragama, a Google zarada im se drasticno smanjila.
Robinson se vratio svom autoritativnom sajtu kome je jedino za to vreme Google zarada porasla. Za 6 meseci do juna 2009. dodao je u autoritativni sajt o zdravlju i ishrani još 500 novih stranica. Uskoro mu se Google zarada duplirala i to sve samo od jednog domena. Onda je malo bolje poceo da proucava prednosti jednog velikog autoritativnog sajta nad malim sajtovima, probao je razne strategije backlinkinga (sve casne i ispravne). Backlinking je postavljanje linkova na druge sajtove koji vode ka stranicama Vašeg sajta.

ZARADA PREKO INTERNETA Google zarada na primeru Autoritativnog sajta od 2200 stranica 296
ZARADA PREKO INTERNETA Google zarada na primeru Autoritativnog sajta od 2200 stranica 296

Google zarada na primeru Autoritativnog sajta od 2200 stranica

Nastavio je dalje da dodaje stranice na autoritativni sajt i primeto gomilu klikova na kratke kljucne reci, od samo dve reci, za koje je generalno teško se izboriti zbog velike konkurencije i njihove ceste upotrebe. Rezultat Robinsonovog eksperimenta je sajt od 2200 stranica, cija google zarada premašuje 500$ dnevno. Evo kako izgleda model njegovog autoritativnog sajta iz oblasti zdravlja:

 1. Jedan sajt od 2200 stranica
 2. Tih 2200 stranica je podeljeno u 30 kategorija o zdravlju
 3. Svaka od kategorija sadrži od 50-100 stranica sa artiklima
 4. Svaki artikl prikazuje Google adsense reklame, ali u razlicitim varijantama radi testiranja.
 5. Najbolje se pokazao tip Google reklama okruženog tekstom u sadržaju stranice
 6. Radio je redovno backlink kampanje, što je vremenom ucinilo da mu se Google zarada poveca. Stare stranice su u medjuvemenu, poletele kao na raketi, i povecale rejting stranice (efekat odrastanja na Googlu).
 7. Eksperimentisao je sa raznim varjantama dizajna hedera i bez njega. Na kraju je odlucio da je ipak koristan. Ovde je Xfactory tim napravio velike izmene, i ucinio da Heder bude mnogo korisniji. Na Adsense portalu heder je podeljen na cetri dela: deo sa logotipom sajta, deo sa animacijama koji prikazuje animaciju uvek aktuelnog dela stranice, deo za reklame i promocije koji se menja sa svakim klikom i deo sa dugmicima koji prikazuje samo potrebne dugmice u tom trenutku.
 8. Neke stranice na pocetku ne budu dobro rangirane. Ali kod autoritativnih sajtova, ne treba previše brinuti oko toga. Poenta je da stranice imaju dobar sadržaj, da nisu kopija nekog drugog sadržaja i da su lako citljive za ljude. A onda ih u jednom momentu prirodno obuhvati proces Googlovog engina za pretraživanje, zbog najboljih backlinkova koje je autor mogao da napravi.
 9. Dosta novih artikala i ne trebaju backlinking, jer nasledjuju backlinking drugih stranica preko unutrašnjeg linkovanja. Rejting svih stranica vremenom raste sa rejtingom celog sajta (Efekat Google odrastanja i zrelositi sajta).
 10. Non stop ti dolaze zahtevi da drugi sajtove naprave backlink na Autoritativnom sajtu i pitaju koliko treba da Vam plate za to.

Ovo sve gore navedeno cini jedan dobar biznis model, a Adsense portal Vam nudi sve ove mogucnosti, i to bez ikakvog upuštanja u ucenje web dizajna i kodiranja.
Saznajte dalje kako da rad od kuce preko interneta postane Vaš nacin života. Procitajte dalje Lako do posla – Internet promocija autoritativnog sajta i ucestvujte u Internet posao forumu. A najbrži nacin da udete u Internet posao je da se pridružite Xfactory timu.