Izrada web prezentacija

Izrada web prezentacija je veoma jednostavna kada koristite XFactory portal. Možete napraviti Multimedijalna prezentaciju, bez ikakvog znanja kodiranja, bilo za licne ili poslovne svrhe. Izrada web prezentacija ukljucuje: tekst, slike, dve slike jedna pored druge, youtube video, tekst sa slikama, Google Mape, Flash animacije, PDF fajlovi, bogat tekst i fajlovi za skidanje.

Internet i multimedija

Izrada web prezentacija je veoma jednostavna kada koristite XFactory portal. Možete sami napraviti Multimedijalna prezentaciju, bez ikakvog znanja kodiranja, bilo za licne ili poslovne svrhe. Izrada web prezentacija ukljucuje: tekst, slike, dve slike jedna pored druge, youtube video, tekst sa slikama, Google Mape, Flash animacije, PDF fajlovi, bogat tekst i fajlovi za skidanje.

Web prezentacija sa bogatim i raznovrsnim sadržajem koju ste napravili pomocu XFactory porala je odmah vidljiva milionima korisnika interneta.

Za razliku od CMS sistema Drupal, Jomla... Multimedijalne Web prezentacije mogu praviti svi Logovani korisnici. Dovoljno je da se neko prijavi na sistem i može da krene sa pravljenjem web prezentacije. Nikakvi spoljni alati ili softver vam nije potreban. Kada ubacujete sliku XFactory portal ce Vam je automatski prilagoditi i smanjiti njenu velicinu. Internet i multimedija se spajaju unutar XFactory portala.

USER MANUAL Kako napraviti multimedijalnu prezentaciju za minut 271

Zašto je važno pripovedanje u web dizajnu

Veoma je važno da prilikom citanja možete da zamislite pricu i da razumete ideje i dogadjaje prikazane u prezentaciji. To je cini uverljivijom i lakšom za pamcenje. Multimedijlna web prezentacija vas stavlja u središete price tako da lako možete da shvatite šta je poenta web prezentacije.

Ako dobro ispricamo pricu na našem sajtu, ljudima ce biti lakše da shvate ono što radimo, da zapamtite kljucne cinjenice o nama, da se ukljuce u naš brend i razvijaju poverenje i da se formiraju mentalnu sliku o tome kako bi se osecali da rade sa nama.
Najbolji promotivni alat je dobar proizvod. Ljudi ce reagovati ako Vaš proizvod smatraju zaista korisnim. Ali da bi uopšte saznali za njega morate imati promtivni sajt, a najbolje rešenje, kada je u pitanju internet i multimedija, je XFactory portal . Šta bi trebalo da imate unutar jedne web prezentacije na sajtu. Evo nekih ideja:
• Kratak opis: Ukratko uvedite posetioca u temu prezentacije.
• Multimedijalna Web prezentacija: Prikažite ljudima specificne osobine vašeg proizvoda i ispricajte im pricu pomocu teksta, videa, animacija, slika, kombinacija teksta i slika, Mapa, grafikona, Linkova ka drugim stranicama, tekstova sa stilovima … XFactory portali su stvoreni za internet i multimediju, a izrada web prezentacija se radi sa par klikova
• Manifest: Objasnite filozofiju ideje iza njega
• Studije slucaja: Obezbedite realne životnie primere koji pokazuju šta je moguce.
• Preporuke: Citiranje kupaca, recenzije, štampa, itd
• Forum: Mesto za clanove zajednice da pomognu jedni drugima.
• Prijavljeni clanovi: Uvucite ljude u aplikaciju što je brže moguce.
• Blogovi: Blogovi bi u Vaš sajt uneli sveže vesti, savete, itd. Izrada web prezentacija je omogucena i spoljnim korisnicima, oni mogu da prave Multimedijalne web prezentacije unutar foruma.
• Cene: Napravite svoju prodavnicu sa nekoliko klikova: Dodajte proizvode, Opišite svoje proizvode sa fotografijama, tekstom, i video snimkcima, odredite cene i spremni ste!

Dve slike jedna pored druge i tekst u dve kolone

USER MANUAL Kako napraviti multimedijalnu prezentaciju za minut 271
USER MANUAL Kako napraviti multimedijalnu prezentaciju za minut 271

XFactory portali omogucavaju vam da lako ubacite dve manje slike jednu do druge. Možete uštedeti na prostoru kada web prezentacija ima dosta slika. Ponekad slike predstavljaju istu stvar, posmatranu iz razlicitog ugla. Onda je šteta da se potrošimo mnogo prostora na stranici, za prikazivanje nepotrebnih detalja. Izrada web prezentacija je bogatija kad ubacite i grafikone u prezentaciju i tako graficki prikažete brojcane odnose. Ovde vidite i tekst podeljen u dve kolone, koje služe da se razbiju velike blokove teksta u nešto prijatnije za citanje.

You tube video

Nekad izrada web prezentacija sa 1 minutom videa možete bolje da opiše nešto, nego izrada web prezentacija sa nekoliko stranica teksta i gomilom slika. Narocito je pogodan za tutorijale, prikazivanje dogadjaja i pomaže nam da bolje docaramo situaciju. Multimedijalna Web prezentacija sa YouTube videom ne opterecuje ucitavanje stranice, jer se ucitava posle ostalog sadržaja web prezentacije.

Kombinacija slika i teksta na stranci

USER MANUAL Kako napraviti multimedijalnu prezentaciju za minut 271Prilikom izrada Web prezentacija treba da koristite naslove i podnaslove koji su veci, deblji i razlicito obojeni i odvojeni od okolnog teksta da bi se primetili što je pre moguce. Takvi naslovi na sajtu pružaju pauzu u citanju, privlace pažnju i pomažu pri brzom kretaju kroz sadržaj i tekst. Naslovi multimedijalne web prezentacije treba da budu što sadržajniji, ali ne predugi. Ne bi trebali da budu duži od 10 reci. Trebaju da u sebi sadrže kljucne reci i fraze da bi bili jasni citaocima i da ih Google može lako da ih pronadje.

USER MANUAL Kako napraviti multimedijalnu prezentaciju za minut 271Web dizajn i sadržaj ne bi trebalo da izgledaju kao jedan veliki zastrašujuci i kompaktan zid teksta. Sadržaj web prezentacije treba podeliti na manje delove. Ovi manji delovi teksta na sajtu treba da budu kratki stavovi i svaki treba da ima svoje podnaslove. Podnaslovi web prezentacije treba da daju citaocu jasnu ideju o tome šta je suština, tako da citalac može brzo da pronade informacije koje su mu potrebne. Kratki sadržaji na stranici treba da motivišu citaoca da procita ostatak web prezentacije.

Prilikom Izrade web prezentacija trebaju da budu postavljene tematske slike koje dodaju vrednost tekstu cineci ga bogatijim i interesantnijim. Previše slika na veb stranici može da zbuni citaoce jer su van fokusa, tako da morate da izaberete manji broj relevantnih slika. Na web prezentacijama treba dodati tekst ispod slike koji ukratko opisuje sliku, a sama slika teba da bude u clanku koji govori o njoj. Slike služe da privuku posetioce na sajt. Kombinacija slike i teksta je najbolja kombinacija. Dodavanjem tematskih slika u sadržaja teksta smanjuje potrebu za dodavanje velike kolicine teksta.

Google mape


Prikaži vecu mapu

Za Prikazivanje lokacije Vaših poslovnih objekata ili lokacija koje su bitne za Vašu prezentaciju. Integrišu se u web prezentacije XFactory portala jednim klikom.

PDF dokumenti za prikaz specifikacija proizvoda

Tabelarni prikaz specifikacija proizvoda i usluga i njihove cene

USER MANUAL Kako napraviti multimedijalnu prezentaciju za minut 271

Izrada web prezentacija podrazumeva i tabele koje prikazuju specifikacije proizvoda. Svaka glavna kategorija ima svoje elemente, tako da su te tabele veoma zgodne da bi korisnici mogli na brzinu da uporede šta su slicnosti, a šta razlike u odnosu na slicne proizvode.


Svaki proizvod može imati jednu ili više cena. Veleprodajna, maloprodajna ... Cene se veoma lako menjaju. Odavde se takodje može izvršiti porucivanje robe. Pri tome XFactory portal prikupi sve neophodne licne podatke od korisnika i koju je robu porucio. Ta porudžbina se istog momenta šalje na mejl prodavnice, tako da može biti primljena i preko mobilnog telefona. Takodje sve porudžbine se cuvaju i na XFactory portalu.


Ovde je prikazano i kako Horizontalna linije može vizuelno da podeli blokove teksta prilikom izrada web prezentacija.

Animirane poslovne poruke, flash interaktivni sadržaj i igre


Full screen

Fajlovi za skidanje

Tabele sa bodovima.xlsx

Cak i unutar foruma se mogu kaciti fajlovi za skidanje. Naravno i administratori mogu da postavljaju fajlove za skidanje. To mogu biti razne vrste fajlova: Excel, Word, Poverpoint dokumenti, avi filmovi, mp3 muzika... Ogranicenje je 4 MB po fajlu.

Tekst sa stilovima

Nekad je portebno istaknuti neke delove teksta web prezentacije, boldovati neki sadržaj, koristiti Italic slova, ili neki drugi font.

Sliajd show

Xfactory portali 2 from josik2

Prelazak sa klasicnog nacina poslovanja na internet i multimedija mogucnosti

Sa razvojem tehnologije internet i multimedija su danas postali sastavni deo naših života. Internet je novi globalni prostor i otvara nove puteve za ekonomsko povezivanje i komunikaciju. Mnoge firme u prilicnoj meri koriste internet i njegove odlicne mogucnosti:

  • Prezentovanje poslovne ponude firme na sajtovima
  • Korišcenje e-mail poruka
  • Prijavljivanje sajtova pretraživacima
  • Zarada od internet sajtova
  • Razvoj brenda na internetu
  • Sponzorstva sajtova
  • Borba za što bolji rejting na pretraživacima
  • Istraživanje na internetu

Veoma bitano pitanje koji firme moraju da reše je kako da na najjednostavniji nacin predju sa klasicnih na interaktivne medije. XFactory portsli su najbezbolnije rešenje. Umesto da krenete u internet kampanju od nule, krenite sa najjacim rešenjem za upravljanje internet multimedijom na tržištu. Mi možemo doraditi delove koji su potrebni specificnostima Vašeg posla.