Microsoft Lumia 640 Dual SIM

Low budget uredjaj odlican za svakodnevno koriscenje! Nov uredjaj moze da se kupi za oko 120 eura, mozda cak i manje sada, i to je prilicno pristupacna cena za uredjaj ovih specifikacija. Cena kada se pojavio pre godinu dana mu je bila 270 Evra.

Windows Phone

IZABERITE PRAVI XFACTORY PROIZVOD Microsoft Lumia 640 Dual SIM 4418Dobar dan. Resio sam da pocnem da pisem o necemu sto mi je blisko, a to je ovaj telefon. Ovaj uredjaj, koji i sam koristim, je prilicno popularan medju ljubiteljima windows phone platforme iz prostog razloga - jeftin je!

Nov uredjaj moze da se kupi za oko 120 eura, mozda cak i manje sada, i to je prilicno pristupacna cena za uredjaj ovih specifikacija (koje mozete videti na slici).

Moji utisci su, u principu, pozitivni. S' tim sto, naravno, ne mozete ocekivati da telefon pravi fotografije kao neki high-end uredjaji, niti da ima ostrinu prikaza ekrana kao mnogostruko skuplji flagship uredjaji, ali to je sasvim normalno, i ljudi koji se odluce da kupe ovaj telefon ne bi trebali to ni da ocekuju za ove pare tako da svi negativni komentari u vezi neispunjenih ocekivanja sto se tice ovog telefona su samo plod preambicioznih ocekivanja potrosaca koji bi hteli high-end telefon po ovako niskoj ceni.

Tacno je, telefon ne poseduje vrhunske karakteristike, vrhunski displej, kameru, nema skener otiska prsta niti neke druge fensi stvarcice koje su danas popularne, ali ima jedan prilicno stabilan OS, brz je, fluidan, sve zadatke obavlja brzo i bez zastajkivanja, Windows Phone OS, koliko god bio neomiljen i kritikovan od Android i IOS zaljubljenika, je prilicno optimizovan i ne stvara neke probleme.

Da napomenem, da ovaj telefon dolazi sa Windows 8.1 verzijom OS-a uz mogucnost nadogradnje na Windows 10 koju bih ja preporucio svima. Windows 10 je jos uvek u razvoju, i nova zvanicna azuriranja su dostupna na mesecnom nivou za ovaj telefon, tacnije, svakog drugog utorka u mesecu mozete da azurirate svoj uredjaj. Meni licno se svidja taj sistem jer konstantno imate te neke sitne popravke i poboljsanja vaseg OS-a.

Sto se tice trajanja baterije, ovom telefonu je to, zaista, jedan od kvaliteta, pa uz normalno koriscenje mozete izvuci i dva dana bez punjenja, sto je za telefon sa ekranom od 5 inca prilicno dobro.

Kad smo kod ekrana, on jeste dijagonale 5 inca ali je telefon tako napravljen da nije tesko koristiti ga jednom rukom, dakle, velicina nije problem.
Ekran je prilicno dobar, uz odlicnu ostrinu, verodostojan prikaz boja i solidnu citljivost cak i na direktnom suncu.

Sto se tice mogucnosti igranja igrica ovaj telefon sa svojim 1gb RAM memorije uspeva da pokrece sve igre koje su dostupne u prodavnici.

Multimedijalni sadrzaj se reprodukuje brzo i lako uz predinstalirane aplikacije i tu nemam nikakvih zamerki. Zvucnik daje cist zvuk, ne preterano glasan ali sasvim dovoljan za svrhu kojoj je namenjem.

Telefon ima 8gb interne memorije od kojih vam je dostupno nesto manje od 5gb, ali zato ima mogucnost prosirenja micro sd karticom tako da vam manjak memorije nece biti problem.

Jos jedna stvar, ovaj telefon podrzava dve sim kartice, sto nekome moze biti od koristi.

Dakle, da zakljucim, Microsoft Lumia 640 Dual Sim je savrsen telefon ukoliko nemate potrebe i para za high-end uredjajima ali zelite telefon koji ce ispuniti sve vase dnevne potrebe. Moja topla preporuka!

Pozdrav.

IZABERITE PRAVI XFACTORY PROIZVOD Microsoft Lumia 640 Dual SIM 4418

Originalni Windows telefon sa dve kartice

IZABERITE PRAVI XFACTORY PROIZVOD Microsoft Lumia 640 Dual SIM 4418